Sambata am vizitat un loc foarte drag mie – restaurantul indian Taj. Desi merg la Taj destul de des pentru a gusta savuroasele mancaruri indiene, sambata locul era parca mai primitor decat de obicei.
Se sarbatorea Diwali (festivalul luminilor); personalul purta haine festive indiene, lumanarile erau toate aprinse iar mesele frumos ornate.
Diwali este festivalul luminilor si una dintre cele mai importante sarbatori asociate credintelor: Hinduism, Jainism si Sikhism. Sarbatoarea are cateva din elementele Craciunului Crestin: in timpul celor 5 zile de festival, membrii familiei se aduna pentru a petrece timp frumos impreuna si pentru a-si face cadouri – in special dulciuri. Mai multe despre festival va spune Wikipedia.
M-am simtit mai bine decat de obicei la Taj pentru ca au reusit sa creeze o atmosfera de sarbatoare indiana autentica.
Va sfatuiesc sa mergeti la Taj pentru a gusta cele mai bune preparate indiene, servite ireprosabil, intr-o atmosfera indiana foarte relaxanta.
Va recomand sa gustati:
- Pui: Murgh Madras (preferatul meu), Murgh Curry, Murgh Vindaloo
- Miel: Lamb Vindaloo
- Aperitive: Dal Makhani (linte neagra)
- si neaparat Lassan Wala Naan (paine cu usturoi)
* sursa img: tajrestaurant.ro
Leave a Reply