• Home
  • Servicii SEO
  • Arhive

Ana Matei

  • Marketing
  • Travel
  • Despre
  • Contact

Acasă / Ganduri / Chatroulette

Chatroulette

Titlul acestui articol reprezinta cuvantul cu cea mai rapida ascensiune in cautarile utilizatorilor pe Google, conform Zeitgeist 2010.

Curioasa din fire, am cautat semnificatia acestui cuvant si am dat peste un site rusesc care are urmatorul obiect de activitate: cupleaza la intamplare straini pentru chat online sub forma de text, video sau audio. Site-ul a fost creat de un pusti de 17 ani. Mai multe informatii puteti gasi aici >

Conceptul site-ului acesta ma pune din nou pe ganduri…triste, din pacate…

Orice business de succes trebuie sa satisfaca o nevoie; in acest caz, nevoia este reprezentata de o conexiune reala cu o alta persoana.

Intai a fost Craig’s List (da, exista si pentru Bucuresti) – primul site care a evidentiat nevoia de apropiere a oamenilor; sunt persoane care raspund zilnic mesajelor random de pe Craig’s pentru a indeparta singuratatea si stabili o conexiune reala cu o alta persoana, chiar si pentru o singura ora. Multi se muta si in offline…

Apoi, au venit retelele sociale, care au raspuns, printre altele, si acestei nevoi. Si totusi, lumea are nevoie de o conexiune mult mai personala, mult mai aproape de realitate…per total, de mult mai multa umanitate.

“Social Media are not enough?!”

Aici intervine Chatroulette, care identifica nevoia de conversatie in timp real a omului si satisface nevoi care sunt oarecum oprimate de aspectul comercial al retelelor sociale.

Chatroulette, desi nu indraznesc sa-l testez, pare a fi raspunsul nevoii utilizatorilor Craig’s List, respectiv conexiuni emotionale, in real time, cu o alta fiinta.

Aceste site-uri ofera si geolocalizare tocmai pentru ca acea conexiune emotionala din online sa poata fi usor transpusa in offline.

Oare chiar suntem atat de ocupati, atat de singuri si atat de avizi de conexiuni umane incat suntem gata sa ne expunem orbeste unei forme comunicare de o moralitate indoielnica?

Gata, m-am intristat suficient!

P.S. Exista un numar de pericole suficient de mare asociat cu cele doua site-uri: Craig’s List & Chatroulette; prin urmare, nu va recomand sa le accesati!

Dec 10, 2010AnaMatei

AnaMatei

Digital Marketing Consultant (SEO, CRO, UXD)
Abonează-te la Newsletter și primești articole noi pe email.

Web Cash Flowchart & Graphic Guide to Facebook PortraitsCele mai virale clipuri ale anului 2010
Comentarii: 7
  1. Bogdan Vladescu
    10 years ago

    Da, e f trist. Ceva legat de subiectul asta cu relatiile artificiale dintre oameni am scris si eu recent un post pe blog. Pe chatroulette am intrat din curiozitate sa vad ce e(vazusem postat tot la cineva pe FB) si e trist ce se intampla acolo, toti obsedatii au un loc nou in care sa se expuna.

    RaspundeCancel
    • anamatei
      10 years ago

      Multumesc frumos pentru comentariu.
      Te cred. Am citit 2-3 articole despre Chatroulette in care erau evidentiate pericolele de pe acest site.
      Am ales sa scriu despe Chatroulette pentru ca este inca un exemplu ca societatea in care traim ne ofera din ce in ce mai putine metode de a stabili o conexiune emotionala reala cu o alta persoana, mai ales ca ne este din ce in ce mai greu sa iesim dintr-o zona de confort, cea pe care ne-o ofera mediul online.
      Mai trist mi s-a parut ca, acum ceva ani, un prieten a ales sa raspunda unui mesaj de pe Craig's List si sa se intalneasca cu o persoana doar pentru a schimba cateva vorbe, la o plimbare de o ora.
      Este foarte trist ca oamenii nu mai au incredere in ei pentru a aborda o persoana in offline si apeleaza la site-uri de acest gen.
      Poate prin articol incercam sa trag un semnal de alarma ca ceea ce facem nu este tocmai ok.

      RaspundeCancel
  2. Shopaholica
    10 years ago

    De ce spui in comentariu ca "societatea in care traim ne ofera din ce in ce mai putine metode de a stabili o conexiune emotionala reala..."?

    Ce metode au disparut? Sunt doar mai multe metode, nu mai putine. Alegerile pe care oamenii le fac nu sunt bune sau rele in sine... depinde din ce perspectiva vorbesti.

    Traim doar intr-un lume mai complexa in care ce exista deja in noi isi gaseste noi debusee. Atat.

    Nu ai scris de campaniile virale care au profitat de fenomenul Chatroulette la vremea lui...

    RaspundeCancel
    • anamatei
      10 years ago

      Multumesc frumos pentru comentariu.

      Ok, poate nu m-am exprimat corect: cand spuneam "metode de conexiune reala", ma refeream la faptul ca oamenii au din ce in ce mai putin timp alocat pentru socializare pura si dezinteresata.
      Majoritatea se complac in micul lor univers confortabil, in care prioritatea numarul 1 este munca, iar socializarea pe ultimul loc.
      De acord cu tine, metodele de comunicare s-au diversificat...insa cate dintre ele ofera conexiuni reale si cate sunt superficiale?
      Parerea mea este ca superficialitatea este o caracteristica a metodelor de comunicare online curente...
      Da, suntem o suma de alegeri, nu exista alegeri bune si rele; totusi, cati oameni cunosti care fac cele mai potrivite alegeri pentru scopurile lor declarate?

      Trebuia sa scriu despre campanii virale? Culmea, acesta nu este un articol de marketing :) Plus ca nu ma intereseaza sa scriu despre campanii virale asociate unui fenomen trist...

      RaspundeCancel
    • Shopaholica
      10 years ago

      Cunosc doar un singur om pentru care prioritatea numarul 1 este munca.

      Eu nu am sesizat workaholismul pur fara componenta de socializare in RO pana acum :)

      Ce sesizez este nevoia permanent exprimata de bascalie, de misto la multi cetateni, iar Chatroulette se muleaza perfect pe asta; desi nu stiu cata tractiune a avut la nivel de mase in RO.

      RaspundeCancel
  3. Vlad
    10 years ago

    Discuția asta poate dura la infinit pentru că ”socializarea pura si dezinteresata” poate avea diverse conotații pentru diverse persoane. NU sunt de acor că tipul de comunicare prin astfel de canale este shallow și este dovedit științific cum că o astfel de comunicare ”impură” contribuie la fericirea individului. Tot ceea ce s-a schimbat este doar mediul de comunicare. Sistemul intrinsec de socializare a rămas același. Cu cât există mai multe canale cu atât mai bine. Vom avea posibilitatea de a pune gânduri/idei/trăiri în comun și evolua mai rapid.

    RaspundeCancel
    • anamatei
      10 years ago

      Sa stii ca ai dreptate...discutia poate dura la infinit pentru ca perceptiile si experientele noastre sunt diferite, tipologia de comunicare a omului in online este foarte diferita de cea offline iar parerile vor fi intotdeauna impartite...

      Eu cred ca uneori ne multumim cu superficialitate pentru ca ne este mai comod si mai "safe".

      Ce bine ca suntem diferiti!

      RaspundeCancel

Leave a Reply Cancel reply

AnaMatei

Digital Marketing Consultant (SEO, CRO, UXD)
Abonează-te la Newsletter și primești articole noi pe email.

10 years ago 7 Comments Ganduri
0
GooglePlus
0
Facebook
0
Twitter
Abonează-te la Newsletter

powered by MailChimp!
From the Travel Blog:

Lisbon's Hidden Gems (15 Secret Spots) >>

Bucharest Specialty Coffee Guide & Map >>

Road Trip in Andalusia >>

Contact

Email: contact@anamatei.ro

Name: Ana Matei

Links

LinkedIn

SlideShare

Articole Recente
  • Campanii pe Instagram Stories: Bacardi Instant DJ
  • De ce să mergi în vacanță în Republica Moldova
Caută
2009-2016 © Ana Matei