
Observatia = 70% din timpul petrecut pe Facebook
Una dintre cele mai interesante lucruri pe care le poti face pe Facebook este sa observi comportamentul oamenilor obisnuiti, cei care n-au Marketing in sange. Descoperi foarte multe lucruri care pot fi valorificate pentru a obtine alinierea perceptiei tale despre ceea ce trebuie sa comunici cu ceea ce utilizatorul obisnuit isi doreste de la comunicarea in retelele sociale. Observatia imi ia cam 70% din timpul petrecut pe Facebook si cam 30% din timpul petrecut pe Twitter.
Ma bucur cand retelele de socializare mari ofera publicului cateva amanunte utile. Altfel, am fi obligati sa testam absolut toate variabilele ecuatiei de comunicare. N-ar fi un lucru rau sa analizam si sa testam fiecare detaliu, dar ne-ar rapi mult prea mult timp. Am petrece o eternitate in ajustarea strategiilor de comunicare.
Revenind la studii despre comunicare oferite publicului, dupa lansarea #TfN, Facebook ofera si el cateva idei pentru jurnalisti privind utilizarea retelei de socializare in contextul stimularii interactiunii, studiu bazat pe analiza paginilor de Facebook ale jurnalistilor.
Idei desprinse din Ghidul de comunicare al jurnalistilor pe Facebook
- Analizele personale ale jurnalistilor primesc cu 20% mai multe click-uri decat articolele obisnuite.
- Recomandarile de a citi / analiza un anumit articol primesc cu 37% mai multe click-uri.
- Articolele care includ thumbnails primesc cu 65% mai multe Like-uri si cu 50% mai multe comentarii.
- Status-urile de 5 randuri primesc cu 60% mai mult feedback, iar cele de 1 rand fluctueaza foarte mult, uneori primind de 15 ori mai mult feedback decat orice alt tip de continut publicat.
- Stirile internationale primesc cu 70% mai multe click-uri decat o postare obisnuita, iar cele politice cu 60%.
Va recomand sa cititi toate concluziile acestui studiu, un fel de Ghid practic de comunicare de la Facebook.
Leave a Reply