2 idei despre concurenta pe Facebook
Amuzanta transparenta Facebook: de cateva zile incoace, am observat ca se joaca cu administratorii de pagini, publicand fara instiintare paginile nou create de acestia direct in News Feed-ul prietenilor. Partea ironica, omisa de dl. Zuckerberg, este ca oamenii cu interese comune se imprietenesc pe Facebook, chiar daca/mai ales daca sunt concurenti. Daca tu creezi pagina de Facebook a companiei X si eu, competitorul tau ti-o vad in News Feed, n-as putea oare sa trimit o oferta clientului tau? Stim prea bine ca in Romania, piata de online este inca mica, preturile pe anumite servicii se cunosc, etc. Deci? Ce ma opreste, in afara de fair play? Nu ca ar fi cazul, dar nu pot sa ma abtin din a face scenarii.
Tot despre concurenta pe Facebook, insa intr-un context oarecum benefic, va recomand sa cititi 7 trucuri pentru a realiza o analiza a concurentilor pe Facebook. Am si testat ghidusiile recomandate de Kiss Metrics, insa o problema Facebook face ca rezultatele sa fie irelevante. Momentan, din cele 5 site-uri si 5 pagini de Facebook testate, se afiseaza doar rezultate pentru prima pagina a site-urilor, nu pentru intreg site-ul, de unde si lipsa de relevanta. Poate dl. Zuckerberg rezolva problema si vom putea avea o imagine corecta a concurentilor, utilizand trucurile Kiss Metrics.
2 informatii despre YouTube
“22% din traficul de pe mobile se face pe un singur site: YouTube” via Gabi Nistoran
Declaratia mi s-a parut logica, si-am decis sa caut si alte surse:
Google’s video service accounts for 22 percent of all mobile bandwidth, reports Allot Communications, a telco outfit that tracks this stuff twice a year (via GigaOm).
Mashable a publicat recent un infografic al evolutiei publicitatii pe YouTube.
Tinand cont de cele doua informatii de mai sus, m-am gandit c-ar fi interesant de evaluat rezultatele pe o campanie de video ads pe YouTube, nisata pe iOS pentru promovarea jocului mobil. Nu stiu daca YouTube pune la dispozitie selectia mediului de livrare al anunturilor in functie de OS direct din platforma web sau din aplicatia iOS proprietara, dar daca reusesc cumva, va voi comunica rezultatele.
2 rapoarte despre lumea Mobile si o analiza
Puteti descarca raportul mentionat mai sus: Mobile Trends Report H1, 2011 via Allot Communications si pe cel de la Distimo, despre tendinte in jocurile mobile iOS s.a.m.d.
O analiza interesanta vine de la Dan Vartopeanu: Cati bani se fac din vanzarea unei aplicatii mobile pentru iPhone si iPad? via ReFresh.ro
Lectura placuta!
Leave a Reply