• Home
  • Servicii SEO
  • Arhive

Ana Matei

  • Marketing
  • Travel
  • Despre
  • Contact

Acasă / Marketing / Mobile / Publicitate online sau mobile pt. aplicatii mobile? studiu de caz

Publicitate online sau mobile pt. aplicatii mobile? studiu de caz

AppleLogo

Studiu de caz:  Promovarea unei aplicații mobile prin bannere online și mobile

Pe scurt, este vorba despre un test menit să determine cel mai eficient mediu pentru publicitatea prin bannere (online sau mobil),  în contextul promovării unui joc pentru iPhone și iPod Touch.

Obiectiv de marketing:

Creșterea numărului de descărcări gratuite ale aplicației în primele zile ale intrării ei în AppStore.

Buget test pentru lansare  $2.600, alocat integral pe display (Bannere).

Mediile alese pentru display | Costuri | Timp de afișare | Modalitate de plată:

  • Publicitate Online – $1.600 – 30 zile – CPM
  • Publicitate Mobile –  $1.000- 1 zi – CPC

Rețelele de publicitate folosite pentru livrarea bannerelor:

Online: BuySellAds – 4 Publisheri aleși:

  • AppAdvice
  • 148Apps
  • AppSafari
  • AppCraver

AdMob – filtre aplicate:

  • Țară:  S.U.A.
  • Generație /Tip smartphone:  iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch
  • Tip de conexiune la Internet: WiFi

Rezultatele testului:

AdMob a livrat peste 6.600 click-uri și 1.100 descărcări de aplicație într-o zi, la un CPC (cost per click) mediu de $0,15 , bugetul fiind consumat în doar câteva ore, dimineața și seara.

AdMob CTD (click-to-download): 16,49%.

BuySellAds a livrat 1.551 click-uri și 150 descărcări de aplicație într-o lună, la un CPC mediu de $1,03, bugetul fiind consumat într-o lună.

BuySellAds CTD: 9,67%.

Concluzie studiu de caz:

Publicitatea prin bannere mobile este mai eficientă (d.p.d.v. costuri, timp, rezultate) decât publicitatea prin bannere online, în contextul promovării unui joc mobil iOS.

Mobile apps marketing-iOS game advertising case study – Ana Matei

View more presentations from Ana Matei

Oct 19, 2011AnaMatei

AnaMatei

Digital Marketing Consultant (SEO, CRO, UXD)
Abonează-te la Newsletter și primești articole noi pe email.

Despre oameni si minciuniCum apar crizele in Social Media? Cum sunt gestionate de agentiile de PR?
Comentarii: 6
  1. Dan
    10 years ago

    Felicitari pentru studiul de caz, e un pas inainte in educarea pietei :)

    La un joc distribuit gratuit e firesc sa fie mult mai eficienta promovarea prin bannere mobile, pentru ca download-ul este mai la indemana si nu ai bariera financiara. La un joc contra cost rata de conversie, respectiv CTD poate fi apropiata la bannere online de cele mobile cu o creatie corespunzatoare. Mai ramane problema CPC vs CPM, dar si aici exista solutii - cel putin pentru Europa poti negocia CPD la bannere online, pe US nu am avut inca nevoie sa studiez problema.

    Pe de alta parte cu bannerele online ai avut o expunere de 7 ori mai mare decat cu cele mobile care poate au influentat in timp alte descarcari pentru aplicatie. Fiecare mediu are avantajele si dezavantajele lui.

    RaspundeCancel
    • AnaMatei
      10 years ago

      Mersi frumos.
      Jocul a fost gratuit in primele 2 zile de lansare, apoi la $0,99 in restul lunii, timp in care au rulat bannerele online. Expunerea a fost intr-adevar mare, insa rezultatele ei au fost foarte slabe (pana la urma si "notorietatea" trebuie sa se transforme in vanzari si nu s-a intamplat). Din pacate, bugetul pe online n-a permis selectia pozitionarii bannerului cu cel mai mare randament; ma gandesc ca si asta a fost o cauza a unui CTR slab. Mie mi se pare ca pe bannere online se cam pierd din consumatori si in momentul in care sunt trimisi catre mediul mobil. Vom testa si vom vedea. :)

      RaspundeCancel
    • Dan
      10 years ago

      Daca jocul nu a mai fost gratuit pe durata campaniei online atunci rezultatele au fost chiar bune :-) CTD 9,67% la un produs platit si pasi in plus pentru descarcat vs 16,49% la acelasi produs gratuit e mai bun. In aceleasi conditii CTD la bannerele mobile ar fi fost sigur mai mic decat la cele online, avantajul ramane viteza in implementare si achizitia CPC nu CPM. Per total tot mai ieftin ieseai cu bannere pe mobil, dar aduceau cu cel putin 50% mai putin downloaduri.

      Da, in bannerele online se pierd din consumatori cand sunt trimisi spre mediul mobil, e firesc sa ai un procent de "risipa". Totusi poti crea campanii cross online mobile care sa functioneze daca valorifici avantajele specifice fiecarui mediu (din pacate risipa nu poate fi evitata si atunci eforturile se duc in zona de conversie).

      RaspundeCancel
    • AnaMatei
      10 years ago

      acum, nu sunt convinsa c-am folosit formula corecta pentru CTD: nr. aplicatii descarcate X 100 / nr. de clicks. :)
      nr. de aplicatii descarcate este de 1.100 intr-o zi pe bannere mobile si 150 intr-o luna, pe bannere online.In aceste conditii, mai bine fac Reviews pe site-urile acelea, in loc de bannere. ma gandesc c-ar fi un pic mai rentabile.Anul trecut am facut reviews+inscriere in directoarele de apps ale publisherilor alesi, iar vizitele pe site au fost cam la 50% din cele obtinute prin bannere.

      RaspundeCancel
    • Alex Tau
      10 years ago

      In cazul aplicatiilor mele (Phranslator HD si Phranslator) cea mai eficienta metoda a fost publicarea unui articol pe un blog frecventat de utilizatorii de iPhone/iPad. Ambele s-au intamplat fara sa am eu vreo implicare. Imediat ce am lansat Phranslator HD un blogger care detine www.ipaditalia.com a scris un articol in care lauda aplicatia. A doua zi aplicatia a ajuns pe primul loc in Italia la categoria ei (Reference). Efectul asta a tinut 2-3 zile. La fel, in februarie, un blogger din Israel a scris un articol in care lauada aplicatia de iPhone si o anunta ca fiind free. A doua zi (fara sa stiu de articol) am pus aplicatia la 0.99 $ si am sarit direct pe locul 1 la categoria ei. Un ultim exemplu: iDevice.ro scrie un articol, eu ofer 3 coduri. Rezultat: nr.1 Reference si nr.2 Overall in Romania. Toate astea sunt cazuri in care aplicatiile costau. As mai relata o ultima isprava: in noiembrie anul trecut, cu ocazia 'black friday' am pus free aplicatia Phranslator. Rezultate: prima zi - 3500 downloads, a doua zi 16000 si uite-asa am adunat vreo 35000 descarcari in cateva zile. Atunci am ocupat pozitii nr.1 in Italia, Franta, Taiwan si de top 5 in multe alte tari. In state a ajuns pe locul 7. Neavand reclame in app n-am castigat din asta abslout nimic. Sau poate am castigat satisfactia de a vedea aplicatia mea deasupra aplicatiei Google sau Wikipedia in cateva tari. Nota de subsol: aplicatiile sunt acum in proces de update fiindca nu mai functioneaza pe iOS5.

      RaspundeCancel
    • AnaMatei
      10 years ago

      te cred. asa mi s-a intamplat si mie anul trecut pe reviews. uneori, e vorba de multa munca, alteori de noroc.

      RaspundeCancel
Pingbacks: 2
  1. Publicitatea in reteaua AdMob este utila doar pentru aplicatii mobile gratuite | Ana Matei's Blog
    10 years ago
  2. Retrospectiva blog 2011 - 25 din 256 | Ana Matei - Marketing Blog
    10 years ago

Leave a Reply Cancel reply

AnaMatei

Digital Marketing Consultant (SEO, CRO, UXD)
Abonează-te la Newsletter și primești articole noi pe email.

10 years ago 8 Comments Marketing, Mobilemarketing aplicatii mobile, mobile apps advertising, mobile display advertising, publicitate bannere mobile, publicitate mobila, publicitate online vs publicitate mobile, studiu de caz marketing, studiu de caz publicitate
0
GooglePlus
0
Facebook
0
Twitter
Abonează-te la Newsletter

powered by MailChimp!
From the Travel Blog:

Lisbon's Hidden Gems (15 Secret Spots) >>

Bucharest Specialty Coffee Guide & Map >>

Road Trip in Andalusia >>

Contact

Email: contact@anamatei.ro

Name: Ana Matei

Links

LinkedIn

SlideShare

Articole Recente
  • Campanii pe Instagram Stories: Bacardi Instant DJ
  • De ce să mergi în vacanță în Republica Moldova
Caută
2009-2016 © Ana Matei