Despre Restaurantul Kuib din Sinaia am aflat de la Valentina și mi-a plăcut atât de mult recenzia ei, pagina lor de Facebook și site-ul, încât m-am decis să-l vizitez. O sâmbătă frumoasă de toamnă târzie și dorul de Sinaia mi-au purtat pașii către Kuib – ce nume frumos și-au ales!
Numele de marcă te duce inevitabil cu gândul la căldura unui cămin, însă atmosfera locului este chiar una de basm, care te cucerește aproape imediat printr-o infuzie a sentimentului de “acasă”. Bine, recunosc că unele dintre cele mai frumoase amintiri din copilăria mea sunt legate de Valea Prahovei.
Ce poate fi mai frumos decât să te trezești duminică dimineață, în mijlocul pădurii, cu vedere către Bucegi, alături de o cafea bună și-un mic dejun de excepție?
Dacă n-ar fi fost mireasma îmbietoare de piatră vulcanică condimentată ce ne-a întâmpinat cu o seară înainte, aș fi zis că nimic nu-i mai fain ca dimineața la Kuibul Șoimului.
Kuib, poate cel mai bun restaurant de pe Valea Prahovei?
Cum ziceam, am petrecut destul de multe weekend-uri pe Valea Prahovei și trebuie să spun că mâncarea din zonă este mai întotdeauna aproape comestibilă. Cred că singurul restaurant în care poți mânca decent era la Predeal, la Hotel Dragului. Acum, mă așteptam ca la Kuib să fie bună, însă nu mi-am imaginat că voi pleca cu dorul miresmei de piatră vulcanică condimentată în suflet și cu speranța de a reveni cât mai curând.
Am servit un mușchiuleț de porc Thai dulce-picant și-am gustat o tochitură muntenească deosebită, delectându-mă cu o spumă de fructe de pădure delicioasă ca desert. Micul dejun de a doua zi a fost deosebit de gustos, mult mai bun decât cel oferit de restaurantele hotelurilor din România.
Câteva elemente de branding ambiental ale restaurantului Kuib mi-au bucurat ochiul de marketer: logo-ul de la intrare, mobilierul ales cu foarte mult bun gust, corpurile de iluminat care ofereau căldură spațiului, meniurile atent organizate, nota de plată cu însemnele brand-ului, florile adevărate așezate pe fiecare masă și amabilitatea ospătarului. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile care te impresionează plăcut de îndată ce-ai intrat în Kuib. Grija pentru confortul clientului este la ea acasă: deși fumatul este interzis, mica terasă de la intrare are scrumiere pe masă, pături călduroase și corpuri de încălzit terasele, semn că fumătorii nu sunt uitați.
Piatra Șoimului – un loc frumos de cazare în Sinaia
Odată ce-am intrat în cameră, am regăsit aceeași atenție la detalii din restaurantul Kuib – foarte curat și ordonat, plăcut ochiului și cu atmosferă primitoare. Vederea de pe terasă dădea înspre pădure, însă prin geam puteai admira priveliștea oferită de munții Bucegi, îmbrăcați de razele soarelui și culorile toamnei. N-ai cum să nu te îndrăgostești. Fumătorii nu au fost uitați nici aici: pe fiecare culoar găsești 2-3 scrumiere de exterior.
Mi-a venit foarte greu să plec din Kuibul Șoimului. Dacă vă doriți un weekend de vis pe Valea Prahovei, acesta-i locul potrivit.