Ce este Zonga?
#ziuaZ a însemnat lansarea Zonga.ro (aplicație Trilulilu) care oferă streaming, player și radio. Zonga îți oferă posibilitatea să asculți muzica ta preferată oriunde ai fi. Pe lângă partea de streaming, Zonga vine și cu o aplicație mobilă care permite oricui să descarce muzica favorită și s-o asculte offline, direct pe smartphone.
Aplicația Zonga.ro este în Private Beta. Momentan, accesul se face pe bază de invitație.
Cine dorește să testeze Zonga.ro este binevenit să lase un comentariu la acest articol, menționând stilul muzical preferat. Mai am 2 invitații disponibile.
După ce primești invitația, vei putea asculta Zonga online, mobile (iOS și Android) sau cu ajutorul aplicației desktop.
Păreri despre Zonga
Nu este o idee nouă, însă nici Trilulilu n-a fost și totuși este unul dintre cele mai vizitate site-uri românești. Zonga seamănă cu GrooveShark, o aplicație pe care o folosesc în mod curent. Totuși, la GrooveShark am o problemă cu notificarea care apare din oră în oră și îmi cere să confirm dacă mai sunt online. Dacă Zonga nu are, atunci este un plus suficient pentru mine.
Am citit câteva articole care blamau această lansare în Private Beta. Aș fi făcut aproape la fel pentru că a testa un produs pe utilizatorii – cheie este o chestie deșteaptă – îți dă posibilitatea să-l îmbunătățești înainte de a îl oferi pe scară largă. În al doilea rând, una dintre regulile marketing-ului modern spune că pentru a câștiga de pe urma unui produs n-ai nevoie să-l marketezi către întreaga piață, ci doar către un grup de oameni deschiși la nou, care au puterea de a influența câteva mii sau zeci de mii de consumatori, iar în cazul Zonga aceștia au fost cei 150 de bloggeri prezenți la ziuaZ.
Boio.ro contesta decizia de a lansa aplicația Zonga în AppStore înainte de a fi disponibilă întregii pieți, însă aș vrea să știu o soluție mai bună de a testa aplicația pe un grup țintă format din 500 de utilizatori. Din câte știu eu, singura modalitate de a realiza o testare a unei aplicații iOS pe un grup de consumatori este să îți cumperi un cont de dezvoltator Enterprise ($500) și să introduci în certificatul de securitate primit ID-urile celor 500 de iPhones și abia apoi să trimiți aplicația grupului de test; sincer, mi se pare foarte complicat.
Petrecerea ziuaZ
a fost pusă la cale de agenția The Practice și 5 bloggeri de seamă: Cristian Manafu (căruia îi mulțumesc pentru invitație), Bobby Voicu, Cristina Bazavan, Cristian China-Birta și Victor Kapra, fiecare dintre ei având o petrecere cu temă muzicală și dress code propriu. Mi-a plăcut implicarea tuturor în acest eveniment prin respectarea dress code -ului impus. Cei mai amuzanți mi s-au părut hippioții lui Chinezu.
Am făcut câteva poze pentru a păstra o amintire drăguță, însă fotografii faine puteți vedea la Cristi Șuțu și câteva pe pagina Zonga de pe Facebook.
*img Zonga a fost împrumutată de la Hoinaru