Pe 27 aprilie am participat la Women on Web 2012, un eveniment realizat de Evensys împreună cu Activia pentru femeile active în mediul online.
Din păcate, timpul nu mi-a permis să stau decât la prima sesiune. I-am ascultat pe Tudor Chirilă, Emilia Popescu, Amalia Enache și Cristian Lupșa. Majoritatea vorbitorilor nu sunt oameni conectați în permanență la mediul online românesc. Această schimbare mi s-a părut de bun augur. Cele mai frumoase povești din online se nasc în offline.
Rezumând discuțiile la o singură idee:
Online-ul este un mediu de distribuție a conținutului realizat offline, un canal de circulație a informației, un ajutor pentru creșterea notorietății unor cauze sociale, nu un stil de viață.
- Tudor Chirilă ne-a vorbit despre independența femeilor și despre impactul mediului online în activitățile noastre offline.
- Discuția inițiată de actrița Emilia Popescu cu publicul s-a purtat în jurul plusurilor și minusurilor rețelelor sociale, cu accent pe Facebook.
- Amalia Enache ne-a povestit despre activitatea fundației HHC și a pledat pentru implicarea oamenilor din online în cauze sociale, ca cea a copiilor abandonați din România.
- Cristian Lupșa ne-a povestit despre femeile interesante pe care le-a cunoscut în mediul online, fie cele cu care a dezvoltat proiecte frumoase, fie cele cu care a purtat discuții savuroase.
Câteva idei de la fiecare vorbitor:
Tudor Chirilă
“Prezentul se redefinește pe Internet.” Dezvoltarea conținutului de calitate este mult mai important decât cantitatea lui. Consistența nu este dată de prezența continuă în online, ci de creație izvorâtă din activități offline transpuse în online.
O recomandare amuzantă : lumosity.com
“Independența femeii a dus la pierderea unor rapoarte între bărbați și femei.” Tudor ne-a vorbit despre importanța delimitării vieții profesionale de cea personală.
“Internetul îți fură timpul. Suntem autiști prezenți.”
“Viața e mișto la mijloc, când ai citit jumătate de manual și mai ai forța să aplici.”
Emilia Popescu
“Simțul măsurii ne va scoate din orice încurcătură.”
Amalia Enache
Vădit emoționată, Amalia Enache ne-a vorbit despre lucrurile frumoase care se întâmplă copiilor abandonați din România grație Fundației HHC. Ea ne-a povestit că unul dintre obiectivele fundației HHC este desființarea centrelor mamut, care nu reușesc să ofere copiilor abandonați un lucru foarte important – atenție individuală. În locul acestora, HHC a înființat o serie de centre familiale mici, cu cel mult 12 copii în fiecare, astfel încât copilașii abandonați să primească atenția necesară dezvoltării lor.
Amalia ne-a povestit despre importanța implicării noastre în campanii ca “Citește pentru doi”, acțiune care a strâns 250 de voluntari în 6 centre familiale, în 4 sâmbete, iar fiecare voluntar a citit câte unui copil. În această acțiune s-au implicat și Booktopia și Elefant.ro.
Cristian Lupșa (DoR) ne-a povestit despre femeile minunate pe care le-a cunoscut în mediul online.
El a fost singurul care a atins un pic subiectul bloguri și bloggeri, spunând că ceea le lipsește bloggerilor este implicarea în adunarea informației și capacitatea de a transmite emoții prin articole.
Am fost plăcut surprinsă de discuțiile purtate în prima sesiune din Women on Web 2012 pentru că au fost destul de diferite față de majoritatea conferințelor la care particip.
Mulțumesc Cristian Manafu pentru invitație.
Leave a Reply