Pentru că se apropie WIAD, singurul eveniment din România dedicat Arhitecturii Informației, m-am gândit că ar fi un bun prilej să structurez informațiile pe care le folosesc în optimizarea unui site nou sau în redesignul unui site vechi. Mi-a luat destul de mult timp să organizez bucățele de informații aplicate natural la nevoie într-o formă care să poată fi asimilată și de alți oameni interesați de subiect.
Am strâns toate informațiile pe care le-am considerat necesare pentru realizarea unei Arhitecturi a Informației optimizată sub formă de cheatsheet, astfel încât să ne fie mai ușor să realizăm următoarea optimizare AI. M-a chinuit talentul și am încercat să fac un infografic. Nu este el strălucit, însă dacă tot mi-a luat vreo 5 ore să-l fac, am zis că n-ar fi rău să-l includ în articol, mai ales că el cuprinde principalele repere pentru construcția AI. Probabil ar fi timpul să fac un curs de PS. 🙂
Planul pentru realizarea Arhitecturii Informației unui site îl aveți în prezentarea de mai jos (vă recomand vizualizarea fullscreen).
Cea de-a treia ediție World Information Architecture Day (WIAD), singurul eveniment local dedicat specialiștilor din arhitectura informației, are loc pe data de 15 februarie 2014, în București. WIAD 2014 este inițiat, la nivel internațional, de Information Architecture Institute (SUA) și se desfășoară simultan în 25 de orașe și 15 țări. În România, evenimentul este adus și organizat pentru al treilea an consecutiv de Grapefruit, singura agenție de digital product development.Tema centrală a ediției de anul acesta este modul în care arhitectura informațională poate influența în mod pozitiv calitatea interacțiunilor utilizatorilor cu site-urile, astfel încât să determine modificări comportamentale. De asemenea, vor fi abordate teme privind provocările pe care le aduc crearea și managementul conținutului online.