Nu știu voi, dar eu m-am simțit bine la concertul Robbie Williams de aseară.
Mi-ar fi plăcut ca Robbie Williams să cânte mai multe piese din repertoriul său și m-aș fi bucurat să aud live Me & My Monkey (Escapology).
Omul se obișnuiește cu orice, chiar și cu organizarea proastă de la fiecare concert de mare anvergură din București.
Așa că, plecând cu puține așteptări de la organizatori, n-am avut parte de vreo dezamăgire. M-am enervat puțin, mai precis în ultimele 5 minute de stat la coadă la băuturi, dar numai pentru că cineva mi-a tăiat fața. Am vociferat vreo 2 minute, iar apoi mi-am intrat în starea de concert – shiny happy people.
M-am tot gândit dacă mai are sens să scriu articolul, după ce-am citit 10 articole pe tema asta. Dar am 2 chestii de comentat despre organizare și pregătirea fiecărui participant pentru un concert în România.
Comparația între concertul Rolling Stones din 2007 și concertul Robbie Williams din 2015 la nivel de organizare
Experiența mea de la Rolling Stones a fost mai bună:
- Am stat la coadă pentru băuturi sub 1 oră vs. 1 oră și jumătate la Robbie Williams
- Am avut o vedere mai bună la Rolling Stones decât la Robbie Williams, iar biletele au fost în zone similare – B / Normal Circle
- Rolling Stones au avut scenă mobilă, pe care o consider o formă de respect față de public. Nu știu cine a fost responsabil de ideea genială a scenei mobile, cert este că a permis celor de la B să vadă artiștii ca și cum ar fi fost în primul rând, adică de la 2m.
Ar fi fain să vedem mai multe scene mobile pe la concerte.
Ghid de mers la concerte în România
Am scris câteva idei despre pregătirea și mersul la concert cu ocazia Rammstein.
Zoso a publicat azi un ghid de mers la concerte. Util, să-l citiți, dar uneori, chiar și respectându-l, tot nu-ți îmbunătățește semnificativ experiența.
Cazul meu, pe care nu-l consider singular: am băut 1 litru de apă înainte să plec de acasă și o sticlă de apă de 0,5 fix înainte să intru la concert.
După o oră și jumătate de stat în soare, la peste 30 de grade, chiar am avut nevoie de apă, indiferent de câtă am băut înainte. Asta este, beau 2 litri de apă pe zi în cursul verii și doar stând la birou, nu pe beton încins, alături de alți 60.000 de oameni. Din păcate, mi se face rău de la orice energizant, așa că trebuie să mă mulțumesc doar cu a mânca înainte să merg la concert.
De cum am intrat, m-am pus la coadă la carduri contactless – o idee proastă. Zicea bine un amic: cu cât un sistem este mai complex, cu atât sunt mai multe șanse ca ceva să nu funcționeze.
Apoi, am mers direct la coada băuturilor. Fiind doi, ne-am gândit să ne punem la cele 2 cozi în același timp, dar la 6.30 era mai mică coada la băuturi decât la carduri, așa că am renunțat.
Am avut băuturi încă de la jumătatea concertului lui Lemar, așa că la 9, când a intrat Robbie Williams pe scenă, aveam câte 2 băuturi fiecare și 2 oferite unor amici. Da, era să leșin la coada de la băuturi, dar bine că nu s-a întâmplat. La puțin peste jumătatea concertului, m-am dus din nou la băuturi, unde am stat doar 5 minute la coadă, așa că n-am pierdut nimic.
Parcare la concerte
Eh, m-am învățat să parchez la concerte, adică departe, la 30 de minute de mers pe jos. Aseară am parcat pe o străduță în apropiere de Piața Rosetti. Nu mă mai bazez pe transport în comun sau taxi de niște ani, mai precis de când am mers pe jos din Romexpo în Drumul Taberei.
Setlist-ul îl găsiți la Pyuric, o recenzie de concert Robbie Williams la Amsterdam găsiți la Carmen, iar sugestii constructive pentru organizarea concertelor la Nihasa.
M-am bucurat de concert, poate primul la care n-am scos telefonul din geantă pentru poze sau clipuri. Oricum ieșeau destul de prost.
Imaginea care ilustrează articolul este realizată de InfoMusic, unde găsiți mai multe poze de la concertul Robbie Williams din București.