• Home
  • Servicii SEO
  • Arhive

Ana Matei

  • Marketing
  • Travel
  • Despre
  • Contact

Acasă / Ganduri / O dupa-amiaza la spitalul de ortopedie Foisorul de Foc…

O dupa-amiaza la spitalul de ortopedie Foisorul de Foc…

Ora 2.50 p.m. – Intru in spital. Constat cu stupefactie lipsa unei asistente sau receptionere de la
biroul de informatii. Intreb debusolata de bonuri de ordine (nici gand), care este ultima persoana la coada, etc…
Ora 2.55 p.m. – Constat ironia situatiei: la spitalul de ortopedie, lumea sta la coada in picioare
pentru ca altfel nu reuseste sa vada medicul niciodata
Ora 3.00 p.m. – Ma asez la coada…si primul pacient nemultumit incepe sa vocifereze ca cineva i-
a taiat fata
Ora 3.10 p.m. – Iese o doamna cu piciorul in gips – accident de masina – explica cum ea nu e de
vina pentru ca traversase pe culoarea verde, la 10m de trecerea de pietoni
Ora 4.10 p.m. – Intru in camera de garda. Un doctor ma consulta in 2 timpi si 3 miscari.
O asistenta imi scrie trimiterea la radiografie si ies in 2 minute
Ora 4.13 p.m. – Plec catre policlinica spitalului, situata la o strada distanta, pentru a face radio-
grafia.
Ora 4.15 p.m. – Ma pun din nou la coada.
Ora 6.10 p.m. – Intru in Radiologie. In 2 timpi si 3 miscari ies de acolo cu radiografia facuta.
Ora 6.15 p.m. – Ma intorc la Camera de Garda si mi se citeste radiografia, mi se pune
diagnosticul si mi se da tratamentul.
Ora 6.25 p.m. – Plec de la spital si ma indrept spre casa.

Iata cateva concluzii:

-In spitalele romanesti domneste haosul. Nu tu receptionera/asistenta – la ce ne trebuie – doar e camera de garda unde se prezinta urgentele ?!
-Sunt si pietoni de-a dreptul cretini – cum poti sa scoti o asemenea perla: dai in judecata conducatorul auto pentru ca nu a oprit desi tu erai la 10 m de trecerea de pietoni…
– Daca ai avut un accident si ai piciorul zdrobit, poti sa stai pe bancile din sala de asteptare ( daca ai loc) si daca esti pregatit sa astepti pana la pastele cailor…
– Asa cum bine observa (ironic) un alt pacient,  este mai important sa dai bonuri de ordine la galantarul cu carne de la supermarket decat la spital
– Daca ai nevoie de o consultatie ortopedica de 2 minute si o radiografie de 3 minute, trebuie sa petreci mai mult de 3 ore asteptand in picioare in fata camerei de garda si a radiologiei
– Nimic nou in sistemul medical romanesc- e bine ca platim luna de luna C.A.S.-ul si suntem tratati la fel ca neplatitorii de asigurari in tarile civilizate, uneori mai rau…

Mar 10, 2010AnaMatei

AnaMatei

Digital Marketing Consultant (SEO, CRO, UXD)
Abonează-te la Newsletter și primești articole noi pe email.

Bugetul Media/Marketing in 2010Inglorious Bastards VS The Hurt Locker -the Oscars
Comentarii: 10
  1. Andra
    11 years ago

    Am gasit din intamplare blog-ul tau si nu am putut sa ma abtin sa nu il citesc...si sa nu iti dau dreptate...o experienta similara cu cea traita de tine, am avut si eu azi...singura diferenta este facuta de locul unde se fac acum radiografiile...si asta a fost si norocul meu...caci dupa ce ca am stat o vesnicie la coada, la ora 18:15 un baiat foarte amabil (care era acolo de la ora 14:30) m-a informat ca este cam obligatoriu sa fac radiografie si m-a sfatuit sa intru peste doctor (sa-mi dea acel biletel catre Radiologie) dat fiind faptul ca dupa ora 18:30 nu se mai fac radiografii... Ceea ce m-a socat maxim e ca nu exista nici macar un afis cu etapele ce trebuie urmate...nu mai spun de bon de ordine si alte alea... Trist...

    RaspundeCancel
  2. Fantasya
    10 years ago

    Zic sa zici mersi ca totusi spitalul de oase e unul dintre cele mai sigure spitale... iar in aceea perioada se lucra intens la modernizarea lui si avea un etaj inchis.

    RaspundeCancel
    • Ana
      10 years ago

      Cred ca nu ai inteles exact la ce ma refer...
      Nu cred ca trebuie "sa zic mersi" pe banii mei.
      Eu n-am vorbit de siguranta spitalului ci de bataia de joc: a pune oamenii cu probleme de ortopedie sa astepte in picioare pe la usi timp de 3 ore si jumatate pentru 5 minute de radiografie si interpretare pentru care au platit foarte multi bani NU este ok.
      Daca gasim scuze pentru administratia spitalului nu ajungem nicaieri. Nu exista scuze pentru ca sistemul medical este sub nivelul minim acceptat pentru ca noi platim foarte mult luna de luna.

      RaspundeCancel
  3. robi237777@yahoo.com
    7 years ago

    daca nu va convine de ce nu alegeti un spital sau o clinica privata?? ca la maretul procent care se plateste in ROMANIA la asigurari sociale vad ca va considerati proprietarii unei astfel de institutii medicale...POATE ESTE MAI BINE SA AFLATI CA in Germania sau UK PROCENTUL DE LA ASIGURARI SOCIALE ESTE CONSIDERABIL MAI MARE SI SERVICIILE SUNT LIMITATEcand este vorba de interventii medicale gratuite,si totusi nu sunt atatea comentarii ieftine si gratuite ale unor personalitati care isi dau nume si functii ponpoase,si care ar trebui sa aibe asigurari la clinici private la functiile lor marete ...si serviciile vor fi pe masura...
    Multumiti Bunului Dumnezeu CA NU AU REUSIT RATATII din guvern sa il inchida si pe acesta (spitalul FOISOR) si inca ai parte de operatii gratis,cat despre asistenta de serviciul sau sectretara de la registratura poti face reclamatie scrisa (ceea ce nu ai facut ..am verificat asta deja)este simplu sa invinovatesti un colectiv intreg din cauza unei asistente????sau ca sa ma exprim altfel probabil este mai simplu sa arunci cu noroi(considerand ca aceasta se numeste "LUARE DE ATITUDINE"decat sa faci ceva practic adica o reclamatie scris pentru ca sa nu se mai repete cum a fost situatia nefericita a spitalului Giulesti cu ceva timp in urma...

    RaspundeCancel
    • AnaMatei
      7 years ago

      Fiind prima experienta, habar n-aveam la cat chin te poate supune un spital de stat, dar data viitoare voi merge la privat si pentru ortopedie.

      Ce bine ca avem empatie fata de administratia spitalului si nu fata de cei care petrec peste 3 ore in picioare, cu probleme medicale grave la picioare sau la coloana, pentru ca unii nu sunt in stare sa puna 3 banci de asteptare in camera de garda. Vorbim de niste banci, care au legatura cu administratia spitalului. Nu cred ca cer prea mult. Totul este ok, atat timp cat nu ne afecteaza direct pe noi, nu-i asa?

      Eu ma bucur ca acum, la peste 3 ani dupa eveniment, inca ma doare piciorul, semn ca si medicul si-a facut treaba excelent in cele cateva minute. Dar e misto ca ne bucuram la lucruri "gratis". Si nu, operatiile nu sunt gratis, atunci cand platesti in fiecare luna la sanatate, iar ele sunt incluse. Suma si serviciile incluse / neincluse nu le aleg eu, ci statul. Eu platesc cat se cere. Iar daca timp de 3 ani n-am nevoie de niciun doctor de stat, unde se duc banii mei? Cumva pe apa sambetei? Hai sa calculam de cate ori mergem pe an la spital si cat contribuim in fiecare luna, iar abia apoi sa tragem concluzia ca acel procent este prea mic.

      Si sunt de acord cu privatizarea sistemului de sanatate. Macar stiu ca platesc intr-un singur loc, nu la stat o parte si la clinica privata o parte. Partea de la stat o platesc degeaba pentru ca pana si analizele de sange anuale le fac la privat.

      RaspundeCancel
    • victor
      7 years ago

      nu te baza asa de mult pe sistemul privat.
      acolo astepti mai putin, e mai curat, e receptionera;
      dar nu sanatatea ta e pe primul plan pentru ei, ci banii tai.
      dupa o operatie, repede acasa, nu tu recuperare, nimic.
      pt consultatii mergi la privati, dar pt operatii mergi las stat

      RaspundeCancel
    • Fiona
      6 years ago

      Și în Franța e tot așa in spitalele publice cele mai renumite. Un serviciu de urgență este luat cu asalt zi și noapte de pacienți care se așteaptă sa fie luați în seama cît mai urgent. Cu anii vă veți obișnui să vă înarmați-vă cu răbdare. Ca nu sunt scaune suficiente ? Urgentele unui spital nu sunt o sală de spectacol, vine lumea și pleacă...
      E o vizită neplăcută plină de stres și de nemultumire, importantă e competența personalului medical. N-am avut neșansa de a mă prezenta într-un serviciu de Urgențe în România, dar în Franța, țară civilizată și cu un deficit abisal în materie de sănătate publică, situația e critică și lumea se enervează in așa hal încît se încaieră cu personalul medical.

      RaspundeCancel
  4. elena
    6 years ago

    eu am fost operata la FOISOR BUCURESTI sunt niste oameni de nota 20 spitalul e spital nu e statiune

    RaspundeCancel
  5. mari
    6 years ago

    am fost eu ieri la foisor...dupa atatia ani de la povestea initiala...e la fel...indiferenta, lipsa de respect, sila....degeaba e dotat si aranjat...omul daca nu este om nu face nici cat o ceapa degerata...mai dai si de medici nepregatiti...o incurci cu brio! experienta mea de ieri s-a derulat de dimineata de la ora 7 pana seara la ora 18...am inceput cu floreasca unde aveam programare deja, stabilita din timp, recomandare catre acel medic, deci nu i-am pus arma la tampla (desi poate asa ar trebui sa procedam)...si ce daca, am ajuns din provincie la 7 (caci asa mi-a transmis medicul, "prima ora") dar m-a vazut la 11...si atunci a aflat ca s-a defectat aparatul....am plecat cu problemele marisoare cu care venisem fara nici macar o minima interventie dintr-un spital de urgenta din capitala unei tari chipurile, europene. M-am dus la ghici, la foisor, oribila experienta, timp pierdut, diagnostic grav( si gresit dar am aflat la ore distanta, ca sa-mi revin am stat in proaie si in vant cateva minute ca simteam ca-mi fierb creierii) si raspuns gen "noi nu suntem spital de urgenta si...sa va repare cine v-a stricat"...inadmisibil asa ceva! am continuat cu medlife unde am aflat tot ce trebuia, mi s-a explicat si aratat ce si cum si ce fel...de am putut sa plec acasa linistita in prima faza, pe picioerele mele, nesprijinindu-ma de toata lumea si toti peretii fara sa scrasnesc din dinti de durere, poate am avut noroc aici, nu stiu, dar nu ar fi ok sa fie doar norocul responsabil...mai am de rezolvat dar...macar urgenta am rezolvat-o! sunt sictirita maxim, sunt optimista din fire, ma pling greu, vad partea plina a paharului...dar ziua de ieri, aproape ca mi-a pus capac...eu am putut sa ma plimb,sa ma agit, sa imprastii bani...dar restul? as face ceva...nu stiu...imi vine sa-mi dedic existenta desconsiparii acestor sitiatii...sa iau la rand sistemul asta spurcat de sanatate romanesc si sa fac atata zarva si atata campanie mediatica incat sa se intample odata ceva...nu stiu ce....trist dar adevarat!

    RaspundeCancel
  6. mari
    6 years ago

    Mai adaug ceva..lucrez in sistem de peste 17 ani...la mine in oras nu in capitala...in partea aia, administrativa la care face referire una din persoanele care a postat comentariu. Multa, foarte multa, prea multa lume nu stie, chiar si dintre cei care ar trebui, cum e finantat un spital. Pe scurt, banii din contributia pentru sanatate nu se intorc in sistem, se duc sa acopere gaurile negre ale bugetului de stata. caci daca s-ar intoarce s-ar simti diferenta...cu exceptia situatiilor in care un management prost e un management prost (exista si asa ceva). Plata se face in functie de cazurile rezolvate si de gravitatea problemei...astfel ca trebuie sa ai muuulti bolnavi sa-ti faci portia ca sa zic asa, prima intrebare la sedinta de dimineata este 'cati internati avem azi?"...e halucinant sa te bucuri ca ai multi...caci daca nu ai, nu ai bani...si bancile alea de care spunea doamna sau domnisoara, devin un lux. Urmatorul este diagnosticul...degaba ai 200 de pacienti cu diagnostic minor deci bani putini , mai bine 200 de pacienti grav bolnavi(alta tacneala, deci ne dorim nu numai sa fie multi bolnavi dar, cat mai gravi cu putinta). Concluzie: cheltuielile unui spital sunt fixe lunare, ca si acasa(intretinere, gaze, rate etc)...asa si la spital...salarii,medicamente, hrana, reactivi, materiale sanitare, utilitati, serviceuri la aparatura, etc...daca ai o luna slaba cu putini bolnavi, sau care nu sunt gravi...te rogi sa-ti ajunga banii ptr cheltuielile fixe lunare...dotari, idei de imbunatatire a caliatii serviciilor...devin vise...chiar de neatins uneori! In ceea ce priveste modernizari, igienizari ...heheheee...deja sf-uri...aici pot da o mana de ajutor doar consiliul judetean sau primaria...depinde de cine apartii...si daca ei nu te au pe lista (din diverse motive, nu discutam aici)....ce faci? Te chinui si te rogi sa se imbolnaveasca lumea. Spitalele mari, de urgenta , cu mai multe specialitati si peste , sa zicem, 300 paturi se mai descurca poate cate de cat...dar cele considerate mici...abia isi duc zilele. Ma rog...e complicat, nu trebuie dat cu pietre asa repede, iar dupa cum va puteti da seama si printre randuri...e un circuit la care participa si alti factori de decizie decat managementul unitatii spitalicesti. depinzi de prea multi. Inaintea acestui sistem de finantare era altul la fel de cretin...te duceai la "negocierile" cu casa de asigurari si ei incepeau cam asa"nu am primit bani cati ar fi trebuit, asa ca o sa impartim procentual la bugetul anului trecut...an trecut la fel de sarac ca cel care urma, logic , nu? si tot asa, ca abia ajungeai sa acoperi salariile si utilitatile, obligatorii cu prioritate...taiai din cheltuieli...de unde/ medicamente, materiale sanitare, hrana...economie, cam ca acasa, nu? Daca banii din sistem s-ar intoarce tot in sistem ar fi ceva. De ce credeti ca i-au varat in bugetul consolidat, de putini ce sunt si neimportanti? Pe mine ca si cunoscator din interior al sistemului , ma intereseaza calitatea umana...ok, nu pot face mai mult dar te ajut cu cat pot, nu iesi din casa mea fara rezolvare minima posibila....nu am scaune in hol o mie, dar sigur am in incaperi apropiate , le aduc...chestii din astea...mici...dar mari, nu? Cam atat ...deocamdata...multumesc celor ce au avut rabdare!

    RaspundeCancel

Leave a Reply Cancel reply

AnaMatei

Digital Marketing Consultant (SEO, CRO, UXD)
Abonează-te la Newsletter și primești articole noi pe email.

11 years ago 10 Comments Gandurispital ortopedie
0
GooglePlus
0
Facebook
0
Twitter
Abonează-te la Newsletter

powered by MailChimp!
From the Travel Blog:

Lisbon's Hidden Gems (15 Secret Spots) >>

Bucharest Specialty Coffee Guide & Map >>

Road Trip in Andalusia >>

Contact

Email: contact@anamatei.ro

Name: Ana Matei

Links

LinkedIn

SlideShare

Articole Recente
  • Campanii pe Instagram Stories: Bacardi Instant DJ
  • De ce să mergi în vacanță în Republica Moldova
Caută
2009-2016 © Ana Matei