Astazi voi discuta din nou despre retelele de socializare, in mare parte datorita articolului despre Facebook, aparut pe Mashable – The Social Media Guide (4me SMO resource), care mi s-a parut intresant. mai multe >>
Articolul m-a determinat sa ma intreb cine sunt idealistii care considera ca retelele sociale sunt un act pro bono? Orice in lumea asta are un pret, prin urmare mi se pare logic ca trebuie sa platesti intr-un mod sau altul pentru posibilitatea de socializare “gratuita”.
Am senzatia ca multi utilizatori considera conturile pe social media un serviciu gratuit – chiar nu sunt gratuite!!!
Iata cateva modalitati de plata a contului tau “gratuit” pe orice retea sociala | Cum iti platesti contul de Social Media?
Categoria 1 – Modalitati de Plata invizibile:
Prin oferirea gratuita catre reteaua de socializare a urmatoarelor informatii:
- Ce interese, ce pasiuni ai, ce iti place si ce nu iti place,
- Gandurile tale (doar le asterni in cont- pe wall, de exemplu),
- Tipurile de prietenii pe care le legi in reteaua de socializare,
- Actiunile pe care le initiezi si pe care le sprijini in reteaua de socializare.
Categoria 2: Modalitati de Plata vizibile:
-Linkuri sponsorizate in contul tau
-Bannere publicitare in contul tau
Cum se tranforma contul tau de socializare in bani:
Platile invizibile pe care le faci se refera la toate informatiile pe care le oferi benevol si gratuit catre reteaua de socializare aka “profilul tau social”- acesta este transformat de platforma de socializare intr-un profil de consumator pentru anumite bunuri si servicii; odata ce ai fost selectionat ca si consumator pentru o piata data, reteaua sociala iti va folosi profilul pentru a iti livra publicitate in cont fie sub forma de linkuri, fie sub forma de bannere, fie iti va vinde contul ca Lead aka Prospect/Client pentru E-mail Marketing…si uite-asa ajung spamurile in casuta ta.
p.s. Lead-urile aka clientii prospecti sunt cea mai profitabila afacere pentru marile platforme de afiliere ca Google, Yahoo, etc…
De asemenea, linkurile sponsorizate si bannerele publitare pe audienta targetata- din segmentul tinta de consum- sunt platite cu bani grei de companiile si agentiile de media buying.
In principiu tot ce scrii poate fi utilizat impotriva ta – si chiar este!!! Mashable scrie ca mai nou s-ar vinde nu numai tot ce se stie despre tine ci si informatiile despre identitatea ta…
Leave a Reply